неділя, 18 жовтня 2020 18:15

Український банківський сектор ще ніколи не був таким стійким - голова НБУ

Український банківський сектор ще ніколи не був таким стійким - голова НБУ
В Україні стрімко зростають вклади населення. Фото: НБУ

Голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що український банківський сектор продемонстрував високу стійкість в умовах пандемії коронавірусу.

Про це він заявив у публікації для американського аналітичного центру Atlantic Council, передає Укрінформ.

За його словами, українські банки довели в період пандемії, що цілком здатні відповідати сучасним викликам у сфері капіталу, ліквідності, прибутковості й технологічних інновацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По кредитних спілках карантин вдарив найсильніше

"Короткий відтік депозитів, свідками якого всі стали впродовж перших тижнів карантинних обмежень у березні 2020 року, нині вже є далеким спогадом", - зауважив Шевченко.

За його словами, в Україні стрімко зростають вклади населення.

"Річний темп зростання депозитів з боку домогосподарств у національній валюті становить 27%, а в іноземній - 5%", - додав голова НБУ.

Скасувати податок на доходи за депозитами фізосіб запропонував голова Нацбанку Кирило Шевченко. За його словами, коли ставки за вкладами становили 25%, оподаткування не було настільки значущим. Зараз банки беруть гроші під 8,5-9% річних. А податок на дохід становить 19,5% разом з військовим збором.

Зараз ви читаєте новину «Український банківський сектор ще ніколи не був таким стійким - голова НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі