пʼятниця, 17 липня 2020 16:35

Українські євробонди позитивно реагують на нового голову НБУ

Українські євробонди позитивно реагують на нового голову НБУ
Українські євробонди станом на 13:30 по Києву подорожчали в середньому на 0,5 – 0,8%

Українські євробонди станом на 13:30 по Києву подорожчали в середньому на 0,5 – 0,8% в залежності від термінів погашення, повідомили "Українському капіталу" учасники ринку.

Зокрема, відтоді як стало відомо про призначення нового голови Нацбанку Кирила Шевченка, дохідність єврооблігацій України з погашенням у 2023 році знизилась до 5,94%, тоді як напередодні дохідність паперів сягала 6,6%.

Аналогічна динаміка спостерігається і по євробондах з погашенням у 2025 році, дохідність яких впала до 6.76%, тоді як напередодні вона перевищила 7,4%.

Дохідність євробондів з погашенням у 2032 році впала з 7,9 до 7,4. На думку опитаних учасників ринку, така динаміка пояснюється декількома факторами.

По-перше, зараз загалом на ціну українських паперів впливає загальносвітова ситуація на ринку. По-друге, ринок отримав "зрозумілого" голову НБУ, від якого не слід очікувати сюрпризів, і який розуміє інтереси інвесторів.

Як відомо, вчора урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца під час онлайн-дискусії, що була організована Київською школою економіки, повідомив, що Міністерство фінансів має намір відстежувати реакцію ринків на згасання інформаційного шуму навколо призначення нового голови НБУ.

На його думку, саме з цим пов'язано зниження попиту на первинних аукціонах із розміщення ОВДП, що обвалилися у вівторок 10 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Українські євробонди позитивно реагують на нового голову НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі