пʼятниця, 23 квітня 2021 20:25

"Українки щодня виживали з роботи" - досвід роботи в Польщі
7

Вже пів року  в Польщі носять маски навіть на вулицях
Фото: Василина Галин
Василина із чоловіком Мар'яном
У чоловіка на роботі. Він працює далекобійником
У чоловіка на роботі. Він працює далекобійником
Василина із чоловіком мешкають під Варшавою

Українка Василина Галин розповіла про свій досвід роботи конструктором одягу. Вона покинула роботу через співвітчизниць, які щодня виживали її з роботи.

"Це був другий досвід роботи в Польщі. Я влаштувалась конструкторм одягу. Прийшла в цех, де працювали українки. Колектив цей працював давно. І як тільки я з'явилась у цеху, почалися якісь підстави. Спершу мене обговорювали за спиною, а пізніше почали виражати незадоволення в очі. Мовляв, як так, що живу не в хостелі, як вони, а винаймаю квартиру і маю вищу платню", - пригадує українка.

Українка планувала робочий день цеху і розподвляла роботу між працівницями, яку отримувала від замовників. Коли українки робили помилки, то всю вину намагалися перекласти на мене, бо погано пояснила чи дала не те завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зарплати заробітчан перестали зростати" - експерт розповів про реальні заробітки за кордоном

"Кілька разів ходила звільнятись. Але керівництво розуміло все і спочатку навіть підняли зарплату. Потім відсторонили від роботи українку, яка це все затіювала. Але роботи не було. Щодня йшла на роботу, як на каторгу. Тоді вирішила остаточно, що звільнюся", - пояснює.

Із майбутнім чоловіком навіть планували переїхати до Канади.

"Стримувало те, що доведеться все почати з початку. І якось у найважчий момент вдалося знайти нову хорошу роботу. Зараз працюю конструктором одягу. Чоловік – далекобійник. Подалися на карти побиту і в найближчому майбутньому плануємо купити своє житло під Варшавою", - каже українка.

Тетяна Великородна два роки тому переїхала у Стамбул в Туреччині. Жінка відкрила фірму з медичного туризму і успішно займається новою справою.

Зараз ви читаєте новину «"Українки щодня виживали з роботи" - досвід роботи в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі