середа, 16 березня 2011 16:04

Україні дали добро на створення "поганого" банку

Україні дали добро на створення "поганого" банку

Світовий банк (СБ) підтримує ідею створення в Україні банку безнадійних активів.

Про це заявив координатор проектів СБ у фінансовому секторі в Україні, Білорусі та Молдові Маріус Вісмантас під час "круглого столу".

"Ми бачимо сенс створення "поганого" банку, або SPV, або будь-якої іншої юридичної структури, яка б працювала з поганими активами. Я особисто бачу сенс відділення доброго від поганого... Ці два напрямки вимагають дуже різних підходів, і ми бачимо сенс відділення поганих активів від хороших банківських структур. Те ж саме, коли ми говоримо про рекапіталізовані банки", - сказав Вісмантас.

За його оцінкою, незважаючи на все ще складну ситуацію з проблемними активами банків в цей час, зростання проблемної заборгованості 2011 року вже призупинилося.

Вісмантас також наголосив на необхідності створення умов для розвитку ринку операцій з поганими активами.

"Обсяги (ринку операцій з поганими активами. - ред.) на сьогодні, напевно, близько 20 млрд грн, які перейшли від банків до тих, хто інвестує, до колекторських компаній. Якщо говоримо про весь обсяг не зовсім хороших активів, який може досягати 180-200 млрд грн, звичайно, цьому ринку ще розвиватися і розвиватися", - додав він.

Нагадаємо, згідно з меморандумом влади країни до Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україні має намір перетворити проблемний підконтрольний уряду Родовід Банк (Київ) у банк безнадійних активів.

Зараз ви читаєте новину «Україні дали добро на створення "поганого" банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі