вівторок, 13 жовтня 2020 14:30

Україні дадуть 100 млн євро на дороги

Україні дадуть 100 млн євро на дороги
Володимир Зеленський. Фото: пресслужба Офісу президента

Польський уряд виділив Україні €100 млн на модернізацію українських доріг.

Реалізація цього договору між державами допоможе покращити стан під'їзних доріг до пунктів пропуску, заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу в Одесі.

"Працюємо, щоб покращити стан під'їзних доріг до пунктів пропуску з українського боку. Це наше домашнє завдання. Нові можливості тут відкриває реалізація договору між нашими урядами щодо кредиту у 100 млн євро на умовах пов'язаної допомоги. Ми прагнемо, щоб найближчим часом перевізники і ті, хто подорожує, не відчували ніякої різниці, в'їжджаючи з території Польщі на автошляхи нашої України", — зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща стоїть пліч-о-пліч з Україною - Анджей Дуда

За словами міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова, 60 млн підуть на ремонт та облаштування доріг, 40 млн - на облаштування пунктів перетину на кордоні, передає кореспондент Укрінформу.

"Зрозуміло, що кредит надзвичайно вигідний, тому що він на 30 років, 5 років – пільгового періоду, відсоткова ставка 15% - це дуже хороша ставка. І ми ж розуміємо, що 100 млн євро – це понад 3 млрд гривень для двох областей Львівської і Волинської, левова частка, звичайно, на Львівську, це дуже великі вкладення в дорожнє будівництво. 60 млн євро буде використано для підходів до пунктів перетину, 40 млн євро – на самі пункти перетину. Українська держава погашатиме лише ПДВ, це близько 20%", - сказав Немчінов.

12 жовтня до України прибув президент Польщі Анджей Дуда. 13 жовтня Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку до Одеської області, де візьме участь в Українсько-польському економічному форумі.

Зараз ви читаєте новину «Україні дадуть 100 млн євро на дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі