четвер, 12 січня 2017 11:15

Українець запустив бізнес на винних корках
15

Фото: TkachukCorkStyle

Сумки з корків найбільше купують європеці. Коштує така від 6 тис. грн. Найдорожча - 30 тисяч. Про це Gazeta.ua розповів дизайнер Сергій Ткачук. У 2012 році почав шити сумки з винних корків. Заснував бренд TkachukCorkStyle.

"Такі вироби мають велику собівартість, особливо якщо робити з нових корків. Треба замовити тканину, фурнітуру, ручки для сумок. Тільки на корки для однієї сумки витрачаю близько 3 тисяч гривень. На роботу йде в середньому 7-12 днів. "Клатч" роблю за 2-3 дні. Складні сумки виготовляю по місяцю. На старті у проект вклав 3-4 тисячі гривень", - говорить він.

Крім сумок, Сергій робить метелики, жилети, туфлі та вишиванки з корків. На місяць виробляє 10-12 сумок. Для сумок підходить не будь-який вид винних корків. Мають бути з цілісної деревини. Інакше сумка буде важка й незручна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працює бізнес на туристичному спорядженні в Україні

"Мої сумки важать від 400 до 600 грамів. Корки для сумок для мене збирають друзі та знайомий сомельє. Інколи доводиться замовляти в інтернеті.
Новий корок коштує 12-15 гривень, деколи - 20. На одну роботу йде близько 200 штук", - розповідає дизайнер.

Виготовляти вироби із корків він почав, коли працював адміністратором у ресторані. Зібралося багато винних корків. З них робив картини, прикраси. Зараз Сергій працює святковим ведучим. Одягає на свята аксесуари з корків - метелики, жилети.

"В Україні поки що до такого напрямку ставляться скептично. Найчастіше сумки купують або мої знайомі, або ті, кому розповів про бренд. Продаю сумки в магазині українських дизайнерів, через інтернет, роблю на замовлення. Найбільше замовлень - з-за кордону. Два місяці тому був на тижні моди в італійській Болонії. Скоро поїду на Тиждень моди в Мілан. Туди потрапити легше, ніж на подіум Ukrainіan Fashion Week.
В Італії замовляли сумочки винороби. Просили зробити з корків їхнього бренду. Один замовив 10 сумочок на подарунки клієнтам. Сумки з корків купують молоді дівчата, жінки, чоловіки", - говорить Сергій Ткачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнерські дрова продають по 100 гривень

Половину вартості з проданої сумки Сергій вкладає в матеріали для наступної. У майбутньому збирається вийти на європейський ринок, показати свої роботи на Тижні моди в Нью-Йорку. Для європейців сумки коштують на 50-100 євро дорожче, ніж для українців.

Автомат з продажу шкарпеток окупиться за кілька днів. Такий уперше встановили в Києві.
Зараз ви читаєте новину «Українець запустив бізнес на винних корках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі