середа, 12 грудня 2018 18:04

Українцям пояснили, куди нести зношені гривні

Українцям пояснили, куди нести зношені гривні
З 1 січня 2019-го крім відділень Нацбанку зношені банкноти прийматимуть Ощадбанк, Приватбанк і Райффайзен Банк Аваль. Фото: Перітус Консалтинг

У 2019 році приймати зношені банкноти дозволили трьом уповноваженим банкам. Раніше їх можна було здавати тільки до відділень Нацбанку.

З нового року значно зношені банкноти гривні у регіонах, де відсутні підрозділи НБУ, прийматимуть банки, які мають повноваження на зберігання запасів готівки, повідомила прес-служба регулятора.

Йдеться про значно пошкоджені банкноти, які втратили платіжні ознаки у результаті пожеж, повеней, забруднення хімікатами.

Статус уповноваженого банку отримали Ощадбанк, Приватбанк і Райффайзен Банк Аваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ знищив банкнот на 20,3 млрд грн

У фінустановах зношені гривні передаватимуть в Національний банк як сумнівні для проведення досліджень. До них додаватимуть заяву та відповідну довідку про вилучення чи прийняття банкнот для дослідження.

Сьогодні підрозділи Національного банку є у Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Харківській, Хмельницькій, Львівській обл. і Києві.

Нацбанк минулого року вилучив з обігу майже 10,5 тис. шт підроблених гривневих банкнот на суму 3,6 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пояснили, куди нести зношені гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі