понеділок, 21 лютого 2011 16:02

Українцям порадили, у якій валюті краще зберігати гроші

Українцям порадили, у якій валюті краще зберігати гроші

Українцям 2011 року краще зберігати свої гроші в тій валюті, в якій вони їх заробляють. Таку думку сьогодні під час прес-конференції висловив керівник Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло.

"Щодо заощаджень... думаю, краще зберігати гроші в банківських гривневих депозитах. Зберігайте гроші в тій валюті, в якій ви їх заробляєте. Більшість українців заробляє у гривні, і не варто від неї позбавлятися. Я б не рекомендував населенню сьогодні намагатися гратися з курсом, незважаючи на те, що 2011 року не прогнозується серйозних курсових ризиків", - зазначив експерт.

За його словами, "депозит у надійному і перевіреному банку гарантує компенсацію, якщо у вас є можливість зберігати гроші".

При цьому Жаліло додав, що на сьогоднішній день відбувається перегрупування гривневих депозитів.

"Думаю, що тенденція збільшення гривневих депозитів продовжуватиметься", - вважає експерт.

У свою чергу президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий сказав, що на сьогоднішній день населення припинило гривневі депозити, а недавнє їх збільшення було короткостроковим явищем.

"Відновлення довіри до гривні було короткочасним", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Українцям порадили, у якій валюті краще зберігати гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі