пʼятниця, 04 січня 2019 14:27

Українців попередили про зміни при оформленні субсидії

Українців попередили про зміни при оформленні субсидії
За новими правилами у декларації вказуватимуть дані про суми аліментів, сплачених особами, що входять до складу домогосподарства. Фото: Українські новини

В Україні оновили форми заяви та декларації для призначення субсидії.

Тепер у заяві передбачена можливість отримання житлової субсидії на відшкодування витрат за установку, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води і теплової енергії, пише "Юрліга".

Також субсидію можна буде оформити на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

За новими правилами, у декларації вказуватимуть дані про суми аліментів, сплачених особами, що входять до складу домогосподарства. Також членами їхньої сім'ї, незалежно від реєстрації місця фактичного проживання, за умови підтвердження сплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді відповіли на основні питання про субсидії

У примітках до даних про членів сім'ї зазначатимуть інформацію про надання такими особами соціальних послуг. Йдеться про перебування осіб у місцях позбавлення волі, тривалу хворобу та наявність алко- або наркозалежності.

У Мінсоцполітики наголосили, що таким чином заяву та декларацію на призначення субсидії привели у відповідність до норм чинного законодавства.

У Нафтогазі не підтримують ініціативу уряду видавати субсидії у грошовій формі. Наголошують, якщо такі субсидії не надійдуть на рахунок вчасно, тож українцям доведеться сплачувати повний розмір платіжки.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про зміни при оформленні субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі