понеділок, 21 лютого 2011 14:17

Українців попередили про стрибок цін на молочні продукти

Українців попередили про стрибок цін на молочні продукти

Цього року ціни на молоко і молочні продукти в України знову зростуть. Таку думку висловив Вадим Чагаровський, голова ради директорів Союзу молочних підприємств України.

"Мінімум - на рівень інфляції. Наприклад, 2011 року в наших фінансових планах закладено збільшення вартості сировини на 10%", - сказав він.

За його словами, процес ціноутворення на молочну сировину в Україні залежить не тільки від українського споживача. Україна завжди експортувала молочну сировину у вигляді масла, сухого молока, сироватки.

"Світові тенденції свідчать про те, що попит і світові ціни на молочну сировину будуть рости. Цього року вже є реакція ринку на проблеми з сировиною в Австралії, останнім часом ціна на сухе знежирене молоко пішла вгору. Все це може позначитися на ціні молока і на внутрішньому ринку, тому що в боротьбу за сировину включаться виробники сухих молокопродуктів. У будь-якому разі слід очікувати подорожчання молочних продуктів", - зазначив він.

Нагадаємо, за попередній тиждень вартість плодоовочевої кошика українського споживача збільшилася на 4%, після зростання на 1,8% тижнем раніше. За останні чотири тижні ціни вже зросли на 11%.

Таким чином, в Україні зберігається тенденція зростання цін на овочі та фрукти.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про стрибок цін на молочні продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі