четвер, 08 серпня 2013 11:28

Українці зменшили купівлю валюти у 30 разів - НБУ

Українці зменшили купівлю валюти у 30 разів - НБУ
НБУ зменшив свою присутність на міжбанківському валютному ринку. Фото: lifekiev.com

В Україні чотири місяці поспіль пропозиція готівкової іноземної валюти перевищує попит на неї.

Про це заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України (НБУ) Олена Щербакова.

"У цілому чистий попит на готівкову іноземну валюту за сім місяців цього року був майже в 30 разів меншим, ніж у відповідному періоді 2012 року", - цитує слова Щербакової прес-служба НБУ.

За її словами, завдяки цьому НБУ зменшив свою присутність на міжбанківському валютному ринку, збалансування якого відбувалося переважно під дією ринкових сил.

"Так у травні-червні регулятор здійснював лише операції з купівлі іноземної валюти, а в липні взагалі не виходив на ринок з інтервенціями", - уточнила Щербакова.

Вона також зауважила зростання за сім місяців 2013 року депозитів у національній валюті (на 17,8%) за одночасного зниження в іноземній (на 0,6%), у результаті чого показник доларизації депозитів за січень-липень 2013 року знизився з 43,7% до 39,6%.

Зараз ви читаєте новину «Українці зменшили купівлю валюти у 30 разів - НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі