неділя, 07 березня 2021 21:10

Українці скуповують нерухомість: найдорожчий і найдешевший варіанти лютого

Українці скуповують нерухомість: найдорожчий і найдешевший варіанти лютого
Найдоступнішим варіантом, купленим у лютому, стала 1-кімнатна квартира площею 30 кв. м за $30 тис. Фото: unsplash

Протягом лютого 2021-го року українці придбали у Києві нерухомості на $29,9 млн.

Це на на 15% більше, ніж у січні, повідомляють у АН "Благовіст".

Найдоступнішим варіантом, купленим у лютому, стала 1-кімнатна квартира площею 30 кв. м за $30 тис. у Голосіївському районі. Найдорожчим придбаним об'єктом стала земельна ділянка у місті Буча площею 12 га за $600 тис.

Сегмент до $50 тис. у лютому зайняв 15% у загальній кількості операцій. У цій категорії купували переважно 1-2-кімнатні квартири. Найбільше - в Дніпровському, Дарницькому, Голосіївському районах столиці. Угоди з квартирами склали основну частку, 7% – операції з земельними ділянками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартири у новобудовах дорожчають: скільки коштує житло

У сегменті $50-100 тис. провели 51% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому районах Києва. Основний попит припав на квартири в нових будинках. 3% – угоди з будинками. Найдешевшим варіантом у цьому сегменті стала 1-кімнатна квартира площею 42 кв. м за $51 тис.

Цінова категорія $100-250 тис. за підсумками лютого склала 30%. Фаворитами сегменту були об'єкти в нових будинках в Шевченківському і Печерському районах.

У цій категорії найдешевше продали 2-кімнатну квартиру площею 66 кв. м у Голосіївському районі за $103 тис.

Цінова категорія від $250 тис. у лютому представлена ​​4% від загального обсягу угод. Угоди з будинками зайняли 44%, з об'єктами нежитлового фонду - 25%. Решта - угоди з квартирами.

У лютому українці витратили $270 тис. на оренду столичної нерухомості.

Зараз ви читаєте новину «Українці скуповують нерухомість: найдорожчий і найдешевший варіанти лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі