пʼятниця, 12 лютого 2016 09:54

Українці хочуть повертати податок на розкіш через суд

Українці хочуть повертати податок на розкіш через суд
avto-nomer.ru

25 тис. грн податку за авто класу "люкс" оскаржують у судах. Юристи посилаються на те, що закон був прийнятий із процедурними порушеннями.

Більшість звернень до суду з цього приводу завершувалися анулюванням податкових повідомлень. Про це розповів гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, пише УБР.

"Зміни до податкового законодавства мають вноситися за 6 місяців до початку податкового року. Оскільки цей строк не був дотриманий щодо, наприклад, податку на автомобілі класу люкс, а це 25 тис. грн на рік, то його реально оскаржити в суді. У минулому році було достатньо випадків, коли суд ставав на сторону позивача", – зазначив Назаренко.

За його словами, багато звернень до суду також стосуються повернення заплаченого податку.

"Зараз іде вал звернень людей, все-таки сплатили ці 25 тис. грн, але передумали і тепер вимагають повернення грошей. Чи поверне їм фіскальна служба стягнуте – не знаю, але рішення про повернення на руках у них є", – розповів Олег Назаренко.

У реєстрі судових рішень за минулий рік значаться десятки справ, що стосуються податку на легкові автомобілі з об'ємом двигуна понад 3 л. Велика частина податкових повідомлень анульована.

Читайте також: Мінекономіки запустило сервіс для розрахунку вартості авто

Як відомо, з 1 січня 2015 року власники легкових автомобілів віком до 5 років з об'ємом двигуна понад 3,0 л зобов'язані щорічно сплачувати транспортний податок (або податок на розкіш) у сумі 25 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці хочуть повертати податок на розкіш через суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі