середа, 12 грудня 2012 14:17

Україна зможе видобувати до 6 мільярдів кубів газу за китайські гроші - експерт

Україна зможе видобувати до 6 мільярдів кубів газу за китайські гроші - експерт
Фото: glavcom.ua

Реалізація енергетичних проектів за кошти Державного банку Китаю дасть Україні змогу видобувати до 6 млрд куб. м власного газу на рік.

Такий прогноз озвучив директор Інституту енергетичних стратегій Дмитро Марунич у ефірі Першого ділового каналу.

"По-перше, китайці готові кредитувати проекти. По-друге, кредитування відбуватиметься на досить адекватних фінансових умовах. По-третє, це дасть Україні можливість зменшити залежність від імпортного ресурсу: йдеться і про російський "Газпром", і про газ з Європи. Ми отримаємо до 6 мільярдів кубічних метрів газу, якими буде заміщено досить дорогий імпортний ресурс", - сказав Марунич.

За його словами, ставка кредиту є досить низькою.

"Ці гроші довготермінові - позика на 15 років. Перші 4 роки компанії, які будуть реалізовувати енергетичні проекти, домовлятимуться з Державним банком Китаю про їх фінансування. Під кожен проект буде виділена частина такого кредиту. Це великий товарний кредит з досить низькою ставкою у порівняння з поточними ставками на фінансових ринках", - зазначив Марунич.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" 7 листопада акцептував пропозицію Держбанку розвитку КНР, за кредитом у розмірі $3,656 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Україна зможе видобувати до 6 мільярдів кубів газу за китайські гроші - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі