середа, 01 квітня 2020 00:28

Україна зможе отримати перший транш в $4 млрд, якщо виконає попередні умови - Гетманцев

Україна зможе отримати перший транш в $4 млрд, якщо виконає попередні умови - Гетманцев
Україна отримає кредит від МВФ - Гетманцев. Фото: Ліга

Україна може отримати перший транш кредиту від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в розмірі $4 млрд відразу ж після прийняття закону про банках в цілому.

"Ми вже отримали офіційний лист, заяву від МВФ - що є дві умови, якщо вони будуть виконані, то відразу ж кошти надійдуть Україні, при чому до державного бюджету. За нашими підрахунками, це повинно бути близько $4 млрд кредиту", - повідомив глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі радіо "НВ".

За його словами, кошти будуть спрямовані до Стабілізаційного фонду держбюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 30 грн за долар. Уряд оновив офіційні прогнози

Ухвалення закону про ринок земель разом з законом про регулювання банківської діяльності (так званий "антиколомойський" законопроєкт) дозволить Україні отримати нову трирічну програму розширеного фінансування EFF МВФ в обсязі близько $ 8 млрд, а також пов'язану з нею макрофінансову допомогу від ЄС (EUR500 млн) і кредит Світового банку (до $1,0 млрд).

Зараз ви читаєте новину «Україна зможе отримати перший транш в $4 млрд, якщо виконає попередні умови - Гетманцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі