середа, 09 грудня 2015 14:29

Україна за два роки буде в ТОП-20 рейтингу Doing Business - Абромавичус
17

Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує входження України в ТОП-20 рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business через два роки.

Про це заявив міністр Айварас Абромавичус під час звіту економічного блоку уряду за рік роботи, передає "УНІАН".

"Наступного року обов'язково ввійдемо в ТОП-50 найкращих країн, що стосується легкості ведення бізнесу Doing Business. Ще через рік - у двадцятку", - сказав він.

При цьому міністр зазначив, що міністерство розробило на наступний рік дорожню карту, яка передбачає 27 кроків, щоб опинитися на 46 місці в рейтингу.

За словами міністра, результату буде досягнуто зокрема й за рахунок реформи контролюючих органів.

"Одним з найважливіших завдань є, ми його доведемо до кінця, - це реформа контролюючих органів. Бізнес знатиме, коли до нього прийде перевірка. Цей процес більше не буде безконтрольним" - наголосив Абромавичус.

Читайте також: Мінекономіки хоче скасувати дозвільні документи, яких немає в ЄС

Нагадаємо, цьогоріч Україна піднялася на 13 позицій у щорічному рейтингу Doing Business, посівши 83 місце.

При цьому експерти Світового банку відзначили, що ключовою реформою, яка сприяла підвищенню рейтингу, є спрощення реєстрації бізнесу. Проблемними для бізнесу в Україні залишаються підключення до електромереж, отримання дозволів на будівництво, ведення транскордонної торгівлі і процедура банкрутства.

Зараз ви читаєте новину «Україна за два роки буде в ТОП-20 рейтингу Doing Business - Абромавичус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі