четвер, 26 вересня 2019 00:08

Україна ввійшла до числа світових лідерів з вироблення "зеленої" енергії

Україна ввійшла до числа світових лідерів з вироблення "зеленої" енергії
В Україні активно розвивається зелена енергетика. Фото: РБК

Україна увійшла до п'ятірки світових лідерів за темпами розвитку вітряної енергетики, і в перспективі, років через 50, перейде виключно на поновлювані джерела.

За перше півріччя в Україні побудували більше вітряних і сонячних станцій, ніж за весь минулий рік, але темпи можуть впасти - учасники ринку стурбовані тим, що в парламенті готуються переглянути умови будівництва вітро- і сонячних станцій і зменшити "зелений тариф". Таку мету заявило нове співтовариство "100 RE UA", до якого увійшли найбільші асоціації виробників "зеленої" енергії і екологи.

"Ми не можемо правила гри змінювати взагалі для інвесторів і внутрішніх, і міжнародних, заднім числом, тому що це катастрофічне значення матиме не тільки для відновлюваної енергетики, яка дуже великими темпами розвивається. Це матиме негативні наслідки для всього інвестиційного клімату в Україні" , - заявив Олександр Домбровський, голова громадського об'єднання "100 RE UA".

"У першу чергу закон зворотної сили не має, і це якщо буде зворотна сила - то негативний вплив на інвестиції, на економіку, на рейтинг України, як політичний, так і економічний: інвесторів - немає, економіка не розвивається, люди втрачають роботу", - заявив Андрій Конеченков, голова правління Української вітроенергетичної асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли спосіб, як знизити вартість електроенергії для промисловості

В Україні вітроферми йдуть в зростання. Згідно з Енергетичною стратегією, прийнятою урядом країни, до 2035 року чверть всієї електроенергії Україна отримуватиме з поновлюваних джерел. Ближча мета - 11% до 2020 року. 2017-й ми закінчили зі скромними 1,5 ГВт потужності з необхідних 5 ГВт. Що стосується вироблення електроенергії, то її левову частку принесли вітроелектростанції.

Зараз ви читаєте новину «Україна ввійшла до числа світових лідерів з вироблення "зеленої" енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі