неділя, 11 квітня 2021 16:17

Україна та Туреччина домовились про продовження економічної співпраці

Україна та Туреччина домовились про продовження економічної співпраці
У майбутньому 2 країни можуть підписати Угоду про вільну торгівлю. Фото: ОП

Україна та Туреччина домовилися про предметний аудит всіх спірних моментів, що має привести до підписання Угоди про вільну торгівлю

"Важливе значення для них має подальша лібералізація двосторонньої торгівлі, а суттєво наростити її обсяги може підписання Угоди про вільну торгівлю. Водночас ми розуміємо, що це відповідальний крок, і він має бути зроблений відповідно до національних інтересів кожної зі сторін", – цитує пресслужба президента Володимира Зеленського.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що відсутність зниження обсягу торговельних відносин свідчить про те, що наші економіки доповнюють одна одну. Він сподівається на швидке підписання Угоди про вільну торгівлю між Україною й Туреччиною. Це дозволить збільшити обсяг торгівлі до $10 млрд.

Ердоган назвав туризм важливим аспектом стосунків між Україною й Туреччиною. Він сподівається, що завдяки масовій вакцинації від Covid-19 та створенню системи сертифікату безпечного туризму сторони зможуть забезпечити безпеку здоров'я для гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина побудує в Україні 500 квартир для кримських татар

Президент України говорив про перспективні напрямки для турецьких інвестицій в Україні. Говорив про приватизацію морських портів. Наголосив на співробітництві у сфері оборонної промисловості.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив підтримку територіальної цілісності й суверенітету України. Туреччина виступає проти напруги у Чорноморському регіоні та підтримує "Кримську платформу". Про це сказав Ердоган на спільній з Володимиром Зеленським пресконференції, повідомляє пресслужба президента Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Туреччина домовились про продовження економічної співпраці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі