вівторок, 25 грудня 2012 11:50

Україна стоїть за півкроку до здачі ГТС - експерт

Україна стоїть за півкроку до здачі ГТС - експерт
Фото: glavcom.ua

Україна наблизилась до продажу своєї газотранспортної системи (ГТС) Росії.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив олова правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик.

"Сьогодні Україна фактично стоїть за півкроку до здачі газотранспортної системи. Як не дивно, але українську владу передавив російський істеблішмент. Уже спостерігається розуміння тих вимог, які висуває Росія: щоб був створений газотранспортний консорціум на двох, а не на трьох - без участі європейської спільноти", - сказав Боровик.

Він висловив сумнів, що за таких умов буде здійснено реконструкцію української ГТС.

"Зараз ми спостерігаємо розвиток примітивного сценарію. Це "білоруський" сценарій, по якому буде розподілено два пакети по 50%. Половина газотранспортної системи буде оцінена і сформована знижка на газ. Фактично ми самі ж цією знижкою заплатимо за газотранспортну систему. Чи буде притік коштів і реконструкція газотранспортної системи - у мене це викликає серйозні сумніви", - зазначив Боровик.

Нагадаємо, раніше президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Україна припустилася стратегічної помилки, не віддавши в оренду свою ГТС.

Зараз ви читаєте новину «Україна стоїть за півкроку до здачі ГТС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі