середа, 15 березня 2017 10:30

Україна співпрацюватиме з ЄС щодо критичних сировинних матеріалів

Україна співпрацюватиме з ЄС щодо критичних сировинних матеріалів

Україна співпрацюватиме з ЄС у пошуку джерел постачання критичних сировинних матеріалів. Такої домовленості досягла Державна служба геології та надр України на засіданні комітету асоціації між Україною та ЄС у Брюсселі.

На засіданні комітету європейська сторона повідомила, що для України готове місце в групі з питань постачання сировинних матеріалів Raw Materials Supply Group. "Євросоюз бачить Україну партнером. Ми домовились, що найближчим часом напрацюємо юридичний механізм, як саме Україна братиме участь у цій групі. Зокрема, українська сторона зможе пропонувати свої варіанти вирішення деяких питань", - зазначають у Держгеонадрах.

На зустрічі з представниками ЄС у Брюсселі Держгеонадра також надала інформацію про серйозні позитивні кроки в реформуванні українського законодавства у сфері надрокористування. "Це відкриття аукціонів і аукціонних комітетів, налагодження діалогу з обласними радами, без погоджень яких не буде розвитку геологічної галузі. Ми відкрили геологічний ринок. Також на офіційному сайті можна знайти інформацію щодо спецдозволів, кінцевих бенефіціарів, балансових запасів за всіма корисними копалинами", – відзначили в Державній службі геології та надр.

Сторони обговорили розробку нового Кодексу про надра України та актуальні питання геологічної сфери, окреслили подальші кроки з розвитку співробітництва, зокрема з Асоціацією геологічних служб Європи.

Зараз ви читаєте новину «Україна співпрацюватиме з ЄС щодо критичних сировинних матеріалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі