пʼятниця, 26 жовтня 2012 11:50

Україна продасть за кордон 6-7 мільйонів тонн пшениці - прогноз

Україна продасть за кордон 6-7 мільйонів тонн пшениці - прогноз
Алекс Ліссітса: за великим рахунком, Україна може спокійно експортувати близько 6-7 мільйонів тонн. Фото: latifundist.com

Україна в цьому маркетинговому році може експортувати близько 6-7 млн тонн пшениці.

Такий прогноз озвучив директор Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса в ефірі Першого ділового каналу.

"На сьогоднішній день було зібрано близько 15 мільйонів тонн пшениці. З них ми споживаємо 9,5 мільйона тонн. Перехідних залишків залишилося близько 5 мільйонів тонн. Тобто, за великим рахунком, Україна може спокійно експортувати близько 6-7 мільйонів тонн", - сказав він.

За його словами, можливе призупинення експорту не має стати для трейдерів сюрпризом.

"Перемовини між трейдерами та Міністерством аграрної політики щодо можливих обсягів експорту зерна з України велися ще з кінця червня. Їх результатом був меморандум, де були встановлені граничні показники експорту. Щодо пшениці це 4 мільйони тонн", - зазначив Ліссітса.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк заявив про повну заборону на експорт пшениці з України з 15 листопада.

Трохи згодом комісар Європейського Союзу з питань сільського господарства і сільського розвитку Дачіан Чіолош висловив глибоке розчарування намірами України припинити експорт пшениці.

Зазначимо, експорт зерна з України з початку поточного маркетингового року на 22 жовтня становив 7,65 млн тонн.

Зараз ви читаєте новину «Україна продасть за кордон 6-7 мільйонів тонн пшениці - прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі