середа, 03 червня 2020 01:05

Україна позичить € 300 млн на потреби з енергоефективності

Україна позичить € 300 млн на потреби з енергоефективності
Україна позичить € 300 млн на енергоефективність. Фото: Reuters

Україна уклала угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про співпрацю.

Відповідну угоду підписали 2 червня. Вона передбачає підтримку проектів з енергоефективності громадських будівель. Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку громад і територій.

З метою підтримати імплементацію даної угоди, фонд надасть 150 тис. євро.

Очікується, що проект з енергоефективності громадських будівель в Україні буде підкріплений кредитом в 300 млн євро від ЄІБ і грантовими внесками Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (Фонд Е5Р) і ЄС на додаток до консультаційних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться курс долара влітку: прогноз експертів

"Проект підвищить енергоефективність тисячі будівель, переважно дитячих садків, лікарень і шкіл. Він допоможе запобігти викидам понад 1 млн тонн двоокису вуглецю (CO2). Результатами проекту скористаються 2,5 млн жителів України. Шляхом включення заходів в боротьбі з COVID-19 проект покращить середньострокову стійкість громадських будівель, зокрема лікарень, до пандемії", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що кредит в 300 млн матиме тривалий термін погашення.

Мета кредиту - впровадження широкомасштабної термомодернізації будівель громадського сектора.

"Зокрема, термомодернізацію здійснюватимуть шляхом встановлення сучасного обладнання з енергоефективності, лічильників та систем управління, модернізації систем опалення, вентиляції та освітлення тощо", - сказано в повідомленні.

У Національному банку України повідомили про те, що в низці секторів України відновлюється економічна активність. Проте поки що її відновлення відбувається досить повільно

Зараз ви читаєте новину «Україна позичить € 300 млн на потреби з енергоефективності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі