середа, 08 січня 2020 11:43

Україна покращила свої позиції у міжнародних рейтингах – інфографіка

Хоча економічного дива не сталося 2019-го, успіхи України в різних галузях відзначили достатньо міжнародних організацій.

Видання "Слово і Діло" поділилось інфографікою міжнародних рейтингів та позицій, які Україна посіла торік.

Найбільший прорив стався в рейтингу процвітання – плюс 15 позицій, 96-те місце. Аналітичний центр The Legatum Prosperity відзначив, що найсильніші сторони України – це освіта й умови життя, а слабкі – соціальний капітал. Також зазначають, що Україна за 10 років значно поліпшила умови ведення бізнесу.

Автор: "Слово і Діло"
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ спростив порядок закриття рахунків ФОПів

На 12 пунктів, до 71-го місця ми піднялася у світовому рейтингу оборонної промисловості. Продажі "Укроборонпрому" становили 1,3 млрд дол.

На 10 позицій піднялися в рейтингу сприйняття корупції за 2018-й. 120-те місце зі 180. У дослідженні Transparency International йдеться, що позитивний вплив зробило запровадження процедури автоматичного відшкодування ПДВ, розширення сфер діяльності систем ProZorro і ProZorro. Продажі, а також діяльність бізнес-омбудсмена. При цьому в організації зазначили, що більшість рекомендацій влада проігнорувала. Зокрема, не припинився тиск на активістів і журналістів. СБУ і Нацполіцію не звільнили від функцій розслідування економічних злочинів, загострилося протистояння між правоохоронними органами.

До 78-го місця, на 10 сходинок Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності у сфері подорожей і туризму.

У рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business Україна зміцнила свої позиції на 7 пунктів. Ми посіли 64-те місце зі 190. За даними Світового банку, Україна поліпшила свої показники за 6 із 10 критеріїв, які враховують при складанні рейтингу.

Піднялася й у світовому рейтингу щастя на 5 позицій. Посідаємо 133-те зі 156 місць. Незначне зміцнення позицій було в рейтингу ефективності боротьби зі змінами клімату і глобальному рейтингу миру.

Маємо ризик, що націоналізацію Приватбанку можуть визнати незаконною, розповів Gazeta.ua експерт із питань економіки Інституту Growford Олексій Кущ.

Зараз ви читаєте новину «Україна покращила свої позиції у міжнародних рейтингах – інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі