вівторок, 10 травня 2011 10:49

Україна почала купувати дефіцитний цукор за кордоном

Україна почала купувати дефіцитний цукор за кордоном

У портах Одеси почало разгрузку перше судно з Бразилії з цукром-сирцем в рамках виділеної квоти на імпорт цього продукту.

Такі дані наводить АйЕсБі Агроконсалтинг.

Одержувачем цукру-сирцю є ВАТ "Володимир-Волинський цукровий завод". У попередні роки він переробляв більшу частину імпортованого в Україну цукру-сирцю.

Імпорт цукру-сирцю Володимир-Волинським цукровим заводом в Україні в поточному році очікується на рівні 130 тис. тонн, що становить половину обсягу пільгової квоти.

Багато операторів українського цукрового ринку заявляють, що в поточному році Україні буде відчувати дефіцит цукру в розмірі 300 тис. т, і пророкують зростання цін на цукор найближчим часом. Незважаючи на початок імпорту, цукор-сирець буде доступний для переробки тільки в другій половині червня, тому щов квітні-травні весь цукор-сирець з поставкою в травні вже був викуплений.

Ситуація може бути виправлена ??тільки у разі, якщо Міністерство економічного розвитку і торгівлі дозволить імпорт цукру-сирцю з Таїланду, в рамках вже виділеної квоти, томущо морські порти в Бразилії, яка є основною країною походження в рамках квоти, не мають можливостей зі збільшення своїх потужностей.

Нагадаємо, раніше в цьому сезоні Україна практично не імпортувала цукор.

Зараз ви читаєте новину «Україна почала купувати дефіцитний цукор за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі