пʼятниця, 25 червня 2021 15:29

Україна отримає $350 млн кредиту на відновлення економіки

Україна отримає $350 млн кредиту на відновлення економіки
Кошти будуть спрямовані на відновлення та розвиток економіки України під час пандемії. Фото: Reuters

Україна отримає позику $350 млн від Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

25 червня міністр фінансів України Сергій Марченко й старший менеджер портфелю проєктів Світового банку в Україні Клавдія Максименко підписали угоду.

Кошти будуть спрямовані на відновлення й розвиток економіки України під час пандемії та на соціальну підтримку населення.

"Завдяки цим коштам ми зможемо реалізувати системні проєкти для справедливого розвитку ринку землі, продовжити реформу газового сектору, а також зміцнити кредитний ринок. Відновлення економічного зростання та модернізація української економіки в умовах пандемії потребує особливих політик і ресурсів. І ми вдячні, що саме зараз наші партнери зі Світового банку допомагають Україні й українському народу", — заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землю продаватимуть на електронних аукціонах — Зеленський підписав закон

Україна має намір домовлятися з Міжнародним валютним фондом, щоб отримати два транші кредиту $700 млн кожен.

"Ми маємо ухвалити ті закони, за якими брали на себе зобов'язання, тоді далі буде зрозуміло. Бажано отримати транш якомога раніше. Коли ці кошти надійдуть, невідомо. Я не оракул. Хотів цих грошей ще в серпні торік. Їх немає. Живемо? Виживемо й так. Головним є питання виплат за державним боргом у серпні. Це нас мотивує домовлятися, шукати компроміс", - сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає $350 млн кредиту на відновлення економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі