понеділок, 05 січня 2015 15:39

Україна купила вугілля із захоплених терористами шахт

Україна купила вугілля із захоплених терористами шахт
Фото: uapress.info

З донбаських шахт, розташованих на непідконтрольній Києву території, 1-4 січня для українських теплоелектростанцій ввезли близько трьох тисяч тонн антрацитного вугілля.

Про це пише LB.ua з посиланням на Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

"З Донбасу був поставлений невеликий обсяг, оскільки були свята і, в принципі, там то залізниця не працювала, то не відвантажували... Близько трьох тисяч тонн вугілля марки А зайшло за ці дні. Поставки йдуть", - сказали в міністерстві.

У відомстві зазначили, що протягом декількох днів очікується збільшення обсягів поставок донбаського вугілля.

Нагадаємо, 31 грудня міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що розраховує отримати в січні з територій Донбасу, які перебувають під контролем бойовиків, не менше 200 тис. тонн вугілля.

Раніше прем'єр Арсеній Яценюк заявляв, що для здійснення постачань вугілля, державні шахти на непідконтрольній території повинні перереєструватися у Києві, тоді вони зможуть одержувати оплату в державних банках за фактом поставки. Потім ці банки будуть перераховувати гроші на зарплатні картки шахтарів.

Зараз ви читаєте новину «Україна купила вугілля із захоплених терористами шахт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі