середа, 26 вересня 2012 11:13

Україна і наступного року платитиме найвищу ціну за російський газ - експерт

Україна і наступного року платитиме найвищу ціну за російський газ - експерт
Геннадій рябцев вважає, що переговори про зниження ціни на російський газ не зрушили з мертвої точки. Фото: glavcom.ua

Єдиним важелем впливу України на "Газпром" у питанні ціни газу залишилось антимонопольне розслідування Європейського союзу щодо російської компанії.

Таку думку висловив експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев у ефірі Першого ділового каналу.

"Зараз йдеться лише про один великий важіль - антимонопольне розслідування, яке зараз запроваджено в Європейському союзі проти "Газпрому". Проте воно лише розпочато, і не факт, що буде доведено завищення "Газпромом"цін на газ для європейських споживачів, використовуючи форму, прив'язки до альтернативних носіїв - мазуту та газойлю", - сказав він.

За його словами переговори про зниження ціни на російський газ не зрушили з мертвої точки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро втратив 7 копійок, курс долара стабільний

"Газпром" каже, що перемовини не ведуться. Українські урядовці іноді заявляють, що це не так, проте якихось доказів на користь існування прогресу в цьому напрямку не наводять. Отже навряд чи наступного року щось зміниться стосовно ціни, Україна все так же отримуватиме газ за найвищими в Європі цінами. І чомусь вже не згадується Стокгольмський арбітраж як можливість апелювати до зміни ринкових умов у 2009 році", - зазначив Рябцев.

Експерт переконаний, що ситуація не зміниться навіть після парламентських виборів в Україні.

"Всім зрозуміло, якими будуть результати парламентських виборів. Не думаю, що щось змінить у розстановці політичних сил і підходах до вирішення проблеми", - вважає Рябцев.

Зараз ви читаєте новину «Україна і наступного року платитиме найвищу ціну за російський газ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі