середа, 03 жовтня 2012 10:36

Україна хоче за допомогою СОТ створювати нові виробництва

Україна хоче за допомогою СОТ створювати нові виробництва
Київ має намір добитися від СОТ перегляду митних ставок. Фото: mk.ru

Заявка України на перегляд умов членства у СОТ передбачає захист не тільки нинішнього виробництва, але і створення умов для появи нових сегментів.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" в публікації "Ставка на розвиток".

"Документ був направлений в представництва країн-членів СОТ 14 вересня і містить перелік з 371 товарних позицій, митні ставки на які Київ хоче змінити", - пише видання.

Перерахування товарних позицій займає 15 з 86 сторінок заявки. Україна пропонує переглянути мита на м'ясо і м'ясопродукти (включаючи ковбаси, сосиски і м'ясні консерви), квіти, овочі та фрукти. Далеко не по всіх цих позиціях в країні є значне виробництво.

Поряд зі ставками на цибулю, часник, помідори, огірки, бобові, яблука, вишні і сливи передбачається зміна митних ставок на ввезення мандаринів, винограду, персиків і нектаринів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оренда столичних квартир за місяць подорожчала на $10

Київ має намір добитися перегляду митних ставок на техніку для промислового виробництва їжі, а також на побутову техніку: холодильники і пральні машини.

Крім того, пропонується змінити експортні ставки на сільськогосподарську та ветеринарну техніку, а також ставки на легкові автомобілі (включаючи мікроавтобуси) та вантажну техніку. У хімічній промисловості є намір переглянути ставки на карбонати.

Таким чином, в поданій заявці пропонується не тільки захистити вже наявні в країні виробництва, але і створити можливості для відкриття нових потужностей.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче за допомогою СОТ створювати нові виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі