понеділок, 14 червня 2021 20:22

Україна готова подати позов на Газпром

Україна готова подати позов на Газпром
Україна буде судитися через газ із Центральної Азії. Фото: "Економічна правда"

Україна готова подати позов на Газпром в міжнародний арбітраж через блокування транзиту газу з Центральної Азії.

"Йдеться про десятки мільярдів кубічних метрів. Газ з Центральної Азії сам по собі може заповнити всю українську газотранспортну систему", - сказав в інтерв'ю Financial Times голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко.

Він повідомив, що Нафтогаз готує офіційні запити на отримання дозволу на транспортування газу трубопроводами Газпрому. Цей процес може зайняти місяці.

"Якщо Газпром скаже "ні", то наступним кроком буде скарга до Європейської комісії та арбітраж", - додав Вітренко. Цей судовий процес може затягнутися на роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може забезпечити себе власним бензином: що потрібно для цього

Нафтогаз продовжує документувати зловживання Газпромом домінуючим становищем на газовому ринку. У майбутньому планують подати скаргу на це.

Уряд готовий подати проти Росії позов до Стокгольмського арбітражу за відмову від транзиту газу через Україну. Сума позову становитиме $7,2 млрд. РФ зобов'язана прокачувати не менше 40 млрд м куб. на рік через українську трубу.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова подати позов на Газпром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі