субота, 05 квітня 2014 12:54

Україна готова платити за російський газ не більше $ 268 за тисячу кубів

Україна готова платити за російський газ не більше $ 268 за тисячу кубів

Україна готова купувати російський газ за ціною $ 268 за 1 тис. кубометрів. Про це заявив прем'єр -міністр Арсеній Яценюк.

"Політичний тиск не пройде, ціну в 500 доларів ми не приймаємо. Україна готова далі купувати природний газ за ціною, яка була з початку поточного року - це 268 доларів (за 1 тис. кубометрів). Це прийнятна і збалансована ринкова ціна. Ми готові провести всі розрахунки за попередні поставки газу, і ми чекаємо відповідь від "Газпрому", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання уряду в суботу в Києві.

Водночас Яценюк закликав ставиться з розумінням до ситуації, що склалася, коли Росія "встановлює для України ціну в 500 доларів, і це прямий удар по хімічній промисловості та по людях".

"У нас є кілька варіантів, і ми будемо використовувати всі заходи і способи. Окремо хочу зазначити, що ми будемо застосовувати у правових взаємовідносинах з російським монополістом "Газпромом" всі методи щодо врегулювання ситуації, у тому числі, і міжнародно-правові", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова платити за російський газ не більше $ 268 за тисячу кубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі