вівторок, 07 листопада 2017 17:32

У вирішенні проблеми ціни газу для бюджетників зацікавлені і споживачі, і держава, і ТКЕ - Плачков

У вирішенні проблеми ціни газу для бюджетників зацікавлені і споживачі, і держава, і ТКЕ - Плачков
Голова Наглядової ради ПАТ "Київенерго" Іван Плачков каже, що "Київенерго" розраховує, що до кінця листопада буде вирішено проблему врегулювання дисбалансу цін на газ для бюджетних організацій. Фото: Гордон

До кінця тижня столичні бюджетники будуть забезпечені теплом. Про це на прес-брифінгу розповів голова Наглядової ради ПАТ "Київенерго" Іван Плачков.

"Усі столичні дитсадки, школи, лікарні та музеї вже підключені до тепла. На сьогоднішній день до опалення підключаються столичні театри, вищі навчальні заклади та адміністративні будівлі. Зараз з п'яти тисяч будинків половина вже підключена до системи теплопостачання. До кінця тижня всі адмінбудівлі, які залишилися, та ВНЗ отримають тепло. В цілому, якщо підсумувати, до кінця тижня місто буде включене на 99 відсотків", - заявив він.

Плачков зазначив, що в свою чергу Київенерго розраховує, що до кінця листопада буде вирішено проблему врегулювання дисбалансу цін на газ для бюджетних організацій. Сьогодні Київенерго змушене купувати газ у НАК "Нафтогаз України" за 7,9 тис. грн. за тисячу кубометрів. А продає тепло бюджетним організаціям Києва з розрахунку ціни в 4,9 тис. грн за тисячу кубометрів.

"Врегулювання цін на газ для бюджетних організацій дозволить уникнути збільшення боргу за газ і різниці тарифів в державному бюджеті. Якщо уряд визначає ціну на газ, який Нафтогаз повинен продавати для теплопостачальних організацій, то НКРЕКП повинна розглянути цю ціну в тарифах. Головне, щоб була відповідність", - зазначив Іван Плачков. Це дозволить уникнути збитків і збільшення боргу теплопостачальних підприємств за газ і його транспортування, а також діри в держбюджеті через різницю в тарифах. На сьогодні борг Київенерго за газ досяг 2,5 млрд грн. А через різницю в тарифах, за прогнозами компанії, до кінця поточного опалювального сезону держбюджету тільки по Києву знадобиться більше 500 млн грн.

Також Плачков зазначив, що в рішенні проблеми дисбалансу цін зацікавлені всі сторони - і підприємства ПЕК, і споживачі, і держава.

"Заборгованість держбюджету за тепло перед Київенерго становить 2,9 мільярда гривень. У зв'язку з цим зростає борг Київенерго перед Нафтогазом, який зараз становить 2,5 мільярда гривень. І це ситуація не може не відбиватися на споживачах", - розповів Іван Плачков.

Нагадаємо, в кінці жовтня заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв заявляв, що борги Києва перед Київенерго будуть погашені найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «У вирішенні проблеми ціни газу для бюджетників зацікавлені і споживачі, і держава, і ТКЕ - Плачков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі