середа, 16 листопада 2011 17:10

У Вінниці показали українські літаки "Дельфін" та "Фермер-300"
6

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

На аеродромі "Вінниця" сьогодні, 16 листопада, презентували нові літаки українського виробництва: навчально-тренувальний С09 "Дельфін" та сільськогосподарській "Фермер-300".

Літаки розробили та виготовили на підприємстві "Одесавіаремсервіс". Чотиримісний "Дельфін" коштує $ 350 тис., розрахований на приватних покупців.

"Я готовий придбати такий, але не маю грошей", - заявив на презентації мер Вінниці Володимир Гройсман.

Він приїхав до аеропорту на власному чорному джипі "Toyota Land Cruiser" за $ 100 тис.

"А мені не світить ні літак, ні джип. Маю пенсію 850 гривень", - зауважила пілот, неодноразова чемпіонка та призерка світу та Європи Ірина Адабаш.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Польський пасажирський літак сів без шасі

Має 38 років пілотського стажу. Прилетіла з Одеси, аби продемонструвати роботу "Дельфіна".

"Цей літак підійде як навчальний, так і для пасажирських перевезень. Має ефективні рулі, хорошу тягову та аеродинаміку. Виконує еволюції, які не притаманні пасажирським літакам. Навіть таким маленьким. По своїм параметрам схожий на ЯК-18 А, на якому я починала свою пілотну кар'єру. Але цей набагато комфортабельний. Використання палива у п'ять разів менше. Швидкість - у півтора більша.  Багато літаків такого класу виготовляють за кордоном. Але наш виграє у співідношенні ціна-якість. Він у півтора рази дешевший за аналоги", - додала Адабаш.

Двомісний літак "Фермер", який коштує до $ 230 тис, на обприскування гектару землі витрачає палива на 25 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці показали українські літаки "Дельфін" та "Фермер-300"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі