четвер, 03 березня 2011 19:04

У Росії знайшли радіоактивну українську журавлину

У Росії знайшли радіоактивну українську журавлину

У Петербурзі виявлено радіоактивну журавлину. У той момент, коли на Південному митному посту контейнер з товаром переміщали на склад тимчасового зберігання, спрацювала стаціонарна митна система радіаційного контролю "Янтар".

Виявилося, "дзвенить" 20 тонн української журавлини, яка прибула з Німеччини.


Як повідомили в Північно-Західному митному управлінні, повторний прогін транспортного засобу через систему "Янтар" підтвердив попередні показники.


Після цього митники вирішили залучити фахівців
"Роспотребнадзора", а також провести необхідні лабораторні дослідження.


Проби товару направили до Центру гігієни і епідеміології для дослідження. Встановлено, що у замороженій журавлині перевищено допустимий рівень вмісту техногенного радіонуклєїди цезію-137. На підставі цих результатів було винесено заборону на ввезення радіоактивної журавлини на територію Росії.


Транспорт з небезпечним вантажем розмістили на спеціальному ізольованому майданчику на складі тимчасового зберігання, виставивши там знаки радіаційної небезпеки.

Зараз Санкт-Петербурзька митниця вирішує питання про вивезення небезпечного вантажу назад у країну відправлення - Німеччину.

Щоправда, відсутня будь-яка інформація, де саме в Україні була вирощена журавлина.

Нагадаємо, свого часу з 11 продовольчих ринків Москви було вивезено 181 кг свіжої журавлини, в якій вміст радіоактивних речовин перевищував встановлені норми.

Ветеринарна служба Москви, яка відповідає за якість і безпеку реалізованої на продовольчих ринках харчової продукції, стурбована появою в столиці радіоактивної журавлини, що надходить з України, Білорусії, Тамбовської та Брянської областей.



Зараз ви читаєте новину «У Росії знайшли радіоактивну українську журавлину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі