понеділок, 23 січня 2012 09:33

У Росії заявили, що Україна подвоїла імпорт газу

У Росії заявили, що Україна подвоїла імпорт газу

"Нафтогаз України" з середини минулого тижня більш ніж у два рази збільшив відбір імпортного газу в порівнянні з рівнем першої половини місяця.

Як повідомляє ЦДУ ПЕК, якщо з 5 по 17 січня Україна відбирала трохи більше 50 млн куб. м на добу, то з 18 січня почалося зростання імпорту, що до 21 січня досяг вже 115 млн куб. м.

В "Газпромі" поки не прокоментували цю інформацію.

Нещодавно Київ заявив, що у зв'язку із зростанням цін не російський газ має намір суттєво знизити обсяг імпортованого в 2012 році газу - до 27 млрд куб. м.

В "Газпромі" кажуть, що контрактом на поточний рік передбачена поставка 52 млрд куб. м, а мінімальний контрактний обсяг за умовами "бери-або-плати" становить 41,6 млрд куб. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром": Україна купуватиме газ за домовленістю Януковича та Медведєва

Для підтвердження своїх слів про змінені потреби в імпорті "Нафтогаз" різко збільшив відбір газу з власних сховищ.

Зміна режиму імпорту припала на наступний день після зустрічі глави "Газпрому" Олексія Міллера з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко, що "пройшла у конструктивній обстановці" .

З іншого боку, в цей же час у Росію і сусідні країни прийшли перші зимові морози.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заявили, що Україна подвоїла імпорт газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі