вівторок, 22 грудня 2015 11:13

У Росії порахували збитки від асоціації України з ЄС

У Росії порахували збитки від асоціації України з ЄС
Фото: tsn.ua

Російська Федерація оцінює імовірний збиток від дії економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом у 3,5 млрд дол.

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку РФ Олексій Ліхачов, представляючи в Держдумі РФ законопроект про припинення дії зони вільної торгівлі з Україною, пише "УНІАН".

"У цілому аналіз збитку для економіки Росії, розрахований за міжнародною загальновизнаною моделлю Global Trade Analysis Project, показав, що у короткостроковій перспективі тільки від тарифної лібералізації збиток становитиме понад 3,5 мільярда доларів для російських підприємців", - сказав Ліхачов.

Нагадаємо, Україна, ЄС і Росія 21 грудня провели тристоронню зустріч у Брюсселі щодо незастосування торговельних обмежень з боку РФ до України у зв'язку з імплементацією зони вільної торгівлі з Євросоюзом. Переговори завершилися безрезультатно.

16 грудня президент Росії Володимир Путін підписав указ про припинення з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі між Росією і Україною в рамках СНД.

Крім того, 21 грудня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про введення продовольчого ембарго проти України. Зокрема, Росія заборонила з 1 січня 2016 року ввезення сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Росії порахували збитки від асоціації України з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі