середа, 20 квітня 2011 11:32

У Рівному вперше за три роки подорожчає проїзд у маршрутках

У Рівному вперше за три роки подорожчає проїзд у маршрутках

З четверга у рівненських маршрутках піднімуть вартість проїзду до 2 грн. Досі жителі їздили за 1,5 грн.

Новий тариф затвердили на засіданні міськвиконкому у вівторок.

Перевізники просили підвищення до 2,5 грн. У відповідь чиновники пропонували змінювати ціну впродовж дня, залишаючи стару ціну принаймні у години пік. Ідею не підтримали, бо у маршрутках немає касового апарату, який би пробивав на квитках час. Зрештою домовилися про 2 грн.

"Ми ж маємо враховувати не лише інтереси перевізників", - пояснив секретар міськради Андрій Грещук.

У місті перевезеннями займається понад 130 підприємців. Більшість з них вважає, що і новий тариф не перекриє витрат на утримання машин та зарплатню водіїв.

Рівне – одне з небагатьох міст Західної України, де вартість проїзду у маршрутках не підвищували з 2008-ого року. У сусідніх Львові, Хмельницькому та Луцьку пасажири уже платять по 2 гривні. Не підвищують ціну поки у Житомирі та Тернополі, де проїзд досі коштує 1,5 грн.

Нагадаємо, із 1 березня у Черкасах подорожчав проїзд у маршрутках. Замість 1,75 грн платити треба 2,25. Можливо, із 1 червня вартість зросте до 2,5 грн.


Зараз ви читаєте новину «У Рівному вперше за три роки подорожчає проїзд у маршрутках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі