понеділок, 07 жовтня 2013 22:05

У РФ заявили, що цілком законно обмежать імпорт товарів з України

У РФ заявили, що цілком законно обмежать імпорт товарів з України
РФ обмежить імпорт з України. Фото: podrobnosti.ua

Митний союз не порушить норми Світової торгової організації (СОТ), якщо посилить правила ввезення на свій ринок товарів з України після підписання нею угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це сьогодні під час телемосту Москва-Київ взаявив начальник відділу ЄврАзЕс першого департаменту СНД Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Єжов.

"Треба ще раз пояснити, що йдеться не про заборону на ввезення українських товарів, а про застосування, в разі якісної зміни торговельної ситуації, положення №6 Угоди про зону вільної торгівлі СНД, щоб запобігти наплив на наші ринки виштовхуваних європейським імпортом українських виробників", - сказав Єжов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це буде кінець української космічної та авіапромисловості - глава адміністрації Кремля про Угоду з ЄС

За його словами, такий самий підхід застосовується і до товарів з інших країн-членів СОТ.

Нагадаємо, депутат Державної думи Російської Федерації від фракції ЛДПР Роман Худяков заявив, що економічний ефект від вступу в Митний союз для України може становити до $12 млрд протягом одного року.

Зараз ви читаєте новину «У РФ заявили, що цілком законно обмежать імпорт товарів з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі