пʼятниця, 11 квітня 2014 14:19

У резиденції Януковича купували гачки для одягу по 15 тисяч за штуку - ДУС

У резиденції Януковича купували гачки для одягу по 15 тисяч за штуку - ДУС
Сергій Аверченко. Фото: ipress.ua

Попередні перевірки виявили в діяльності Державного управління справами (ДУС) порушень на сотні мільйонів доларів.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, про це сьогодні на прес-конференції заявив керівник ДУС Сергій Аверченко.

За його словами, значні порушення виявлені у відчуженні земель та будівель. Зокрема, по вулицях Анрі Барбюса, Гарматній та Златоустівській у столиці.

"Існує підприємство, працює, сплачує податки. Потім керівництво приймає рішення, що воно погане, а стіни просякнуті свинцем. Цю будівлю зносять, а на її місці будується житло", - пояснив злочинну схему Аверченко.

Крім того, він повідомив, що кошти на ремонт державних резиденцій виділяли не лише від ДУС, а й від Мінрегіонбуду.

"Використовували всі можливі обхідні шляхи фінансування. Всі гроші, які виділяло ДУС - це вершина айсбергу. Розповідають, що закупівля лише одного гачка (для гардеробу) у державну резиденцію коштувала 15 тисяч гривень. Ці люди думали, що вони прийшли навічно", - навів приклад Аверченко.

Чиновник повідомив, що матеріали перевірки передані у прокуратуру та слідчі органи. Конкретніше злочинні схеми будуть розкриті після відповідних перевірок.

Аверченко також зауважив, що кошторис ДУС на поточний рік передбачений в обсязі 918 млн грн, що на 25% менше, ніж торік.

Він повідомив, що у 2013 році державні підприємства отримали збитки в сумі 48,8 млн грн, а в 2012 році ця сума була значно меншою і становила 1,3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У резиденції Януковича купували гачки для одягу по 15 тисяч за штуку - ДУС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі