Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2021 14:30

У Раді розподілили додаткові 40 млрд грн: куди підуть кошти

У Раді розподілили додаткові 40 млрд грн: куди підуть кошти
Додаткові кошти хочуть спрямувати, зокрема, на дороги й субсидії. Фото: УНІАН

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт зі змінами до держбюджету на 2021 рік. Він передбачає збільшення державних видатків на низку програм.

Відповідний документ з'явився на сайті парламенту, пише "Економічна правда".

Його авторами є народні депутати, зокрема, голова Комітету з питань бюджету Юрій Арістов.

У документі пропонують збільшити видаткову частину бюджету на 39,41 млрд грн - з 1,345 трлн грн до 1,384 трлн грн.

Найбільше коштів додатково пропонують виділити Укравтодору - 15 млрд грн. Загалом цьогорічні видатки на роботу дорожників збільшаться до 66,383 млрд грн.

Друга за масштабом зміна видатків бюджету - додаткові 12,05 млрд грн на виплату субсидій. Загалом за рік видатки на субсидії становитимуть 47,26 млрд грн.

Законопроєкт передбачає збільшення видатків на "депутатський фонд" - субвенцію на соціально-економічний розвиток місцевим бюджетам. Її розмір збільшиться з 2,5 млрд грн - до 8,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонерам збільшать виплати: хто з 1 жовтня отримає надбавку

Ще 1 млрд грн планують спрямувати на програму реструктуризації вугільної галузі - виплату заборгованості шахтарям.

Законопроєкт також передбачає виділення додаткових 2,086 млрд грн на Міністерство охорони здоров'я. З них 2 млрд грн спрямують на програми державних гарантій медичного обслуговування населення Нацслужбою здоров'я.

Однією з найбільших змін до бюджету є виділення додаткових 4,09 млрд грн на Збройні сили України. Водночас видатки на закупівлю озброєння та будівництво й придбання житла військовослужбовцям зменшуються на 150 млн грн і 100 млн грн.

Видатки вирішили збільшити й на роботу Офіса президента - на 1,8 млн грн, підтримку державної газети "Урядовий кур'єр" - 10 млн грн, поповнення статутного капіталу аеропорту "Бориспіль" - 200 млн грн і державного авіаційного підприємства "Україна" - 200 млн грн.

Кабмін скасував норму про збільшення на 50% соціальних нормативів на житлово-комунальні послуги під час призначення субсидій. Цю норму запровадили навесні 2020 року. Підвищений норматив діятиме тільки в разі запровадження в регіоні червоного рівня карантину. Кабмін оприлюднив відповідну постанову № 842 від 11 серпня 2021-го. За цим документом змінюються правила надання субсидій.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розподілили додаткові 40 млрд грн: куди підуть кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути