четвер, 23 вересня 2021 16:20

У пологових будинках знову видаватимуть "пакунки малюка"
7

З 27 вересня в пологові будинки й центри соціального захисту в усіх регіонах України повернуться так звані пакунки малюка. Міністерство соціальної політики оголосило компанію "Скай Трейд Україна" переможцем тендеру і виробником пакунків.

Це ж підприємство постачало пакунки в пологові будинки впродовж останніх років, повідомили в пресслужбі проєкту "Пакунок малюка", передає Hromadske.

"Майже рік матері очікували на повернення пакунків. І ось тендерні процедури із закупівлі закінчилися. Перші пакунки вже зібрані й чекають на відправлення", - ідеться в повідомленні.

Укладений договір із виробником дає змогу закупити 53 тис. комплектів із загальною економією 63 млн грн для держави. Угода з постачальником чинна до кінця поточного року. На початку 2022 року Мінсоцполітики має провести новий тендер.

Механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги "Пакунок малюка" почав працювати з 1 вересня 2020 року
Фото: Олена Луценко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитина - не річ: у мережі розгорівся скандал через бирки для немовлят у пологовому

Кабінет міністрів на засіданні 29 липня ухвалив рішення про виплати 5 тис. грн на одного новонародженого замість "Пакунків малюка". Механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги "Пакунок малюка" почав працювати з 1 вересня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «У пологових будинках знову видаватимуть "пакунки малюка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі