Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 10:17

У Nemiroff передумали продаватися і взялися за плани на п'ятирічку

У Nemiroff передумали продаватися і взялися за плани на п'ятирічку

Учора власники 75% акцій Nemiroff Яків Грибов і Анатолій Кіпіш заявили, що вирішили не продавати компанію. Про це вони повідомили виданню "КоммерсантЪ Україна".

"Найближчими двома-трьома роками цього точно не буде", - зазначив Кіпіш.

Грибов додав, що "найближчим часом буде прийнятий план стратегічного розвитку на найближчі 5 років".

Президент керуючої компанії Nemiroff Олександр Глусь заявив виданню, що відпочатку був проти продажу.

"Моя позиція із самого початку була такою, що продавати Nemiroff не потрібно. Була створена серйозна платформа для подальшого розвитку компанії", - підкреслив він.

Незважаючи на те, що акціонери дійшли згоди в питанні продажу компанії, їх погляди на її подальший розвиток розходяться. Грибов та Кіпіш розповіли виданню, що 21 лютого було проведено збори ради директорів холдингової компанії Nemiroff Vodka (Британські Віргінські острова). На ньому ухвалили рішення призначити головою ради Грибова, замість Глуся.

Глусь зберіг посаду рядового члена ради, склад якої скоротили з п'яти до чотирьох осіб. З нього вивели брата Кіпіша. На тому ж засіданні акціонери вирішили змінити структуру управління компанією.

"Було ухвалено рішення передати оперативне управління компанією найманим менеджерам, а за акціонерами залишити повноваження стратегічного управління і контролю за роботою менеджерів", - пояснив Грибов.

Нагадаємо, рік тому повідомлялося, що Nemiroff виставлений на продаж. У інвестиційній пропозиції ING Bank, що консультує компанію, зазначено, що планувалося продати 100% бізнесу. За даними акціонерів, до лютого 2009 року 40% компанії належало підприємцю Кіпішу. Ще 40% належало "компанії, яку представляє" Грибов.

Зараз ви читаєте новину «У Nemiroff передумали продаватися і взялися за плани на п'ятирічку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути