понеділок, 06 липня 2020 13:34

У наглядовій раді Укрзалізниці готуються зміни - ЗМІ

У наглядовій раді Укрзалізниці готуються зміни - ЗМІ
Найближчим часом в наглядовій раді Укрзалізниці відбудуться зміни

Найближчим часом член наглядової ради Укрзалізниці Крістіан Кун може бути звільнений з наглядової ради компанії.

Як пише видання "Коментарі", причина тому - поєднання Куном посад, адже, як відомо, з лютого 2018 року він є головою ради директорів компанії "Казахські залізниці", а з грудня 2018 року - ще й незалежним директором "Литовських залізниць".

Це очевидний конфлікт інтересів, адже ці компанії є прямими конкурентами на ринку транзиту контейнерів з Китаю до Євросоюзу. Крім того, важливо враховувати, що Казахстан є членом Митного союзу, підтримав заборону на залізничний транзит українських товарів через територію Росії.

Крістіан Кун - німецький громадянин, має великий досвід роботи в залізничній галузі, і прекрасно знає, що таке конфлікт інтересів. Проте, цей факт він вважає за краще не вказувати в звітах для Укрзалізниці.

У 2020 році Крістіан Кун активно лобіює відмову від поставок для Укрзалізниці комплектуючих українського виробництва на користь продукції з Казахстану, де він очолює правління монопольного залізничного перевізника. При цьому Кун ініціює скарги в правоохоронні органи та інформаційні атаки. Це викликає подив у решти членів наглядової ради УЗ, що і стало приводом для розгляду питання про звільнення Крістіана Куна.

Зараз ви читаєте новину «У наглядовій раді Укрзалізниці готуються зміни - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі