вівторок, 26 травня 2020 17:19

У Нацбанку пояснили, кому найскладніше знайти роботу

У Нацбанку пояснили, кому найскладніше знайти роботу
В Україні працює 49% жінок, чоловіків – майже 65% pixabay.com

В Україні порівняно з Європою низький рівень участі населення у робочій силі.

"Об'єктивні труднощі з працевлаштуванням часто виникають у жінок. Рівень їх зайнятості складає лише 49%, водночас у чоловіків - майже 65%. Це пов'язано з багатьма причинами, зокрема й з ускладненим доступом до послуг з догляду за дітьми, низькою поширеністю часткових форм зайнятості", - пояснюють у Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після послаблення карантину з'явилися нові підприємці

Нелегко знайти нову роботу у випадку звільнення зі старої також дорослим людям, особливо з наближенням до пенсійного віку. Освітні програми для старших людей не надто поширені, а самотужки пристосуватися до нових вимог на ринку праці досить важко. Старіння населення в Україні лише загострює цю проблему.

"Низький рівень участі у робочій силі є вагомим фактором, що обмежує потенціал зростання економіки. І це лише один з викликів для нашого ринку праці. Актуальними є й інші - низька продуктивність, невідповідність навичок шукачів вимогам роботодавців, міграція, старіння населення. У вік швидких змін та технологічного прогресу ринок праці вимагає підвищеної уваги до себе", - кажуть у Нацбанку.

За час карантину у 59,7% українців не з'явилося боргів. Водночас 5,7% накопичили великі борги. Про невеликі борги розповіли 24% опитаних громадян, свідчать дані дослідження.

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку пояснили, кому найскладніше знайти роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі