понеділок, 12 листопада 2012 13:43

У Моршині та Полтаві мітингують проти рейдерського захоплення трускавецьких джерел

У Моршині та Полтаві мітингують проти рейдерського захоплення трускавецьких джерел
Фото: protruskavets.org.ua

Зранку 12 листопада 420 працівників Моршинського та Трускавецького заводів мінеральних вод на Львівщині вийшли на мітинг біля Моршинської міської ради.

Кажуть, таким чином хочуть захистити свої робочі місця від свавілля податкової міліції та судів. У той же час пікетували 280 співробітників Миргородського заводу мінеральних вод на Полтавщині.

Миргородський, Моршинський та Трускавецький заводи мінеральних вод входять до складу IDS Group Ukraine, яка є одним з найбільших платників податків України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Моршині готують потужну фальсифікацію виборів" - місцеві мешканці

У 2011 році компанія сплатила понад 211 млн грн податків. За півроку 2012 року - 140 млн грн. Компанія вимагає від Президента України Віктора Януковича, Прем'єр-міністра Миколи Азарова та голови Державної податкової служби України негайно втрутитись у ситуацію. Мовляв, підприємствам не дають спокою рейдери.

Подейкують, що Сихівський районний суд Львова арештував нерухоме майно і активи низки компаній на території України, що належать Борису Березовському. Серед них називають IDS Group Ukraine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейдери збираються захопити підприємство з переробки металу

"Податкова міліція придумала легенду, що українські підприємства нібито є частиною активів Бориса Березовського. Тепер за підтримки Київського районного суду Полтави і Сихівського районного суду Львова проводить ряд неправомірних дій, які в цивілізованому світі називаються рейдерським захопленням. Є рішення Високого суду Лондона, що Борис Березовський не має ніякого відношення до наших активів.У серпні цього року наше підприємство в Миргороді відвідав Прем'єр-міністр України Микола Азаров. У жовтні ми мали ряд неправомірних перевірок з боку Податкової адміністрації. Сьогодні робота трьох заводів фактично заблокована", - каже співзасновник  IDS Group Ukraine Микола Кміть.

У податковій спростовують інформацію про рейдерське захоплення. Запевняють, майно Миргородського заводу арештували, бо його керівництво ухилилися від сплати податку - понад 2,9 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У Моршині та Полтаві мітингують проти рейдерського захоплення трускавецьких джерел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі