вівторок, 24 листопада 2020 11:23

У МОН обіцяють освітянам підвищення зарплат

У МОН обіцяють освітянам підвищення зарплат
У проєкті Держбюджету на 2021 рік на галузь освіти передбачено 173,8 млрд грн. Фото: pexels.com

З 1 січня 2021 року розміри посадових окладів працівників бюджетної сфери, зокрема галузі освіти й науки, збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%.

У проєкті Держбюджету на 2021 рік на галузь освіти передбачено 173,8 млрд грн. Це на 34 млрд грн більше, ніж цьогоріч, розповів у Telegram-каналі виконувача обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, коли зникнуть зарплати "в конверті"

"Це збалансований і фінансово забезпечений проєкт бюджету. Тобто кошти на таке збільшення посадових окладів і заробітних плат на 2021 рік передбачені. Працюємо над тим, щоб знайти можливість додатково підвищувати рівень зарплат освітян." - зазначив міністр.

Також він нагадав, що з 1 вересня 2020-го посадові оклади всіх працівників бюджетної сфери, зокрема педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників збільшились на 5,8%.

Якщо до кінця цього року не встигнуть ухвалити проєкт Закону про державний бюджет на 2021 рік, заплановане підвищення мінімальної зарплати не відбудеться.

Зараз ви читаєте новину «У МОН обіцяють освітянам підвищення зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі