вівторок, 12 квітня 2011 16:18

У Мінфіні не вірять, що Україні загрожує інфляція

У Мінфіні не вірять, що Україні загрожує інфляція

Вірогідність дефолту в Україні дорівнює нулю.

Про це сьогодні повідомив директор департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергій Макацарія на прес-конфренції.

"Вірогідність суверенного дефолту в Україні дорівнює нулю. Все, що потрібно виплатити по боргам, у держбюджеті передбачено", - запевнив він.

При цьому чиновник зазначив, що якщо річний приріст ВВП в Україні буде на рівні 7-10%, держава може відмовитися від кредитів МВФ.

Однак, підкреслив він, МВФ - світова впливова організація, співпраця з якою є потужним індикатором для залучення міжнародних інвестицій.

"Співпраця з МВФ не означає, що ми повинні отримувати кредити. За нормальній макроекономічної ситуації може бути нормальна співпраця без залучення коштів", - підкреслив Макацарія.

Зазначимо, за даними Держслужби статистики в 2010 році зростання ВВП України становило 4,2%.

За оцінками Національного банку України (НБУ) реальний ВВП в 2011 році і в 2012 році зростатиме на 4-5% щорічно. Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's (S & P) прогнозує зростання на рівні 3,8%, Міжнародний валютний фонд (МВФ) - 4,5%.

Раніше повідомлялося, Що Україна розраховує на отримання траншу міжнародного валютного фонду у розмірі $ 1,5 млрд у червні 2011 року за підсумкамі роботи в Кієві місії Фонду з 10 по 20 травня.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні не вірять, що Україні загрожує інфляція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі