вівторок, 02 лютого 2016 15:00

У КС відмовилися коментувати рішення АП про видалення петиції стосовно громадянства Новінського

Конституційний суд України відмовився давати оцінку діям співробітників Адміністрації Президента, які зняли з сайту Глави держави петицію про позбавлення Вадима Новінського громадянства України, порахувавши звернення громадян неконституційним.

Про це йдеться у відповіді КС на запит редакції інформаційного проекту "Істочнік".

Свою відмову в Конституційному Суді пояснили тим, що в повноваження Суду не входить надання роз'яснень на інформаційні запити стосовно повноважень того чи іншого державного органу.

Нагадаємо, що 30 грудня 2015 року з сайту Президента зникла Петиція про позбавлення Вадима Новінського громадянства України. Зняття петиції співробітники Президента пояснили тим, що вона нібито порушує права Новінського як громадянина. При цьому, за даними ЗМІ, Петиція "провисіла" на сайті 63 дні, і встигла набрати більше 20 тисяч голосів підтримки.

Відзначимо, що 18 січня 2016 року Президенту була повторно подана петиція стосовно громадянства Вадима Новінського - № 22/019983 "За розгляд законності надання Вадиму Новінському громадянства України" (https://petition.president.gov.ua/petition/19983).

Автором петиції є Олександр Папір, житель міста Миколаїв.

"Я, уродженець і житель міста Миколаїв, одного з колишніх осередків суднобудування України, фактично містоутворювальній галузі Миколаєва, закликаю підтримати петицію за ініціювання судового розгляду законності надання Новінському Вадиму Владиславовичу громадянства України, яке за сумнівних обставин і невідомо за які заслуги йому, російському олігарху, було даровано нелегітимним президентом-злочинцем Януковичем В.Ф. в 2012 році", - йдеться в петиції.

За словами автора звернення, в Миколаєві "Новінський причетний до знищення шляхом банкротства Чорноморського суднобудівельного заводу, а зараз за схожою схемою бере участь у знищенні заводу "Океан".

"Це два з трьох суднобудівельних заводів Миколаєва. Те саме стосується й Херсонського суднобудівельного заводу", - додав автор.

Крім того, як відзначає житель Миколаєва в петиції, "Новінський є головним спонсором Партії регіонів, яка зараз маскується під назвою "Опозиційний блок".

"А в 2012 році був обраний депутатом Верховної Ради від міста Севастополь, в якому, як відомо, сильні проросійські настрої, що допомогло Путіну успішно анексувати Крим. Оскільки Конституція не дозволяє позбавляти громадянства України, єдиний спосіб його відмінити - це довести незаконність його одержання. Отже, за умови досягнення цією петицією мінімально необхідної кількості голосів, Президенту необхідно ініціювати судовий розгляд законності надання Новінському громадянства України", - йдеться в петиції.

На початок лютого Петицію вже підтримали півтори тисячі чоловік.

 
Зараз ви читаєте новину «У КС відмовилися коментувати рішення АП про видалення петиції стосовно громадянства Новінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі