четвер, 17 квітня 2014 11:24

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

У Криму наближається паливний колапс: бензину залишилось на тиждень

У Криму наближається паливний колапс: бензину залишилось на тиждень
Крим залишиться без бензину. Фото: zapchasti.kg

Запаси палива в Криму підходять до кінця. Поставки залізницею заморожені, перевезення з материка на машинах обійдуться дуже дорого, що вплине на вартість палива.

Виходом із ситуації є реалізація російського бензину. Однак як завозити його на півострів, постачальники не знають.

"У нас немає форми платежів з Російською Федерацією, немає рублевих рахунків, не відпрацювали логістику. Це нове для нас - не тільки для операторів, але і наших російських партнерів", - розповів директор паливно-енергетичної компанії Ленур Сеттаров.

Розплачуватися доларами на території однієї країни не можна, гривню не приймають, рублів ще немає. Залишити в заставу майно не виходить - нотаріуси не знають, як працювати в нових умовах. Нафтотрейдери сподіваються, що влада Криму протягом тижня зможуть вирішити ці питання з Москвою, інакше паливної кризи не уникнути.

Перший заступник голови Республіканського комітету Криму з палива, енергетики та інноваційної політики повідомив, що на півострові палива залишилося менш, ніж на десять днів.

Тому вартість бензину на сімферопольських заправках зростає. Якщо ще недавно 92-й коштував 12 грн, то сьогодні - понад 13 грн, а вартість 95-го поступово наближається до 15 грн за літр, йдеться в сюжеті телеканалу ATR.

Зараз ви читаєте новину «У Криму наближається паливний колапс: бензину залишилось на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі