середа, 02 грудня 2015 16:04

У Криму через енергоблокаду може бути екологічна катастрофа - Міненерго

У Криму через енергоблокаду може бути екологічна катастрофа - Міненерго
Фото з відкритих джерел

У Криму через енергоблокаду може виникнути надзвичайна ситуація на заводах Червоноперекопська та Армянська. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Згідно з повідомленням прес-служби, в результаті може вининути екологічна катастрофа на території Херсонської області та в акваторії Чорного моря.

"За повідомленням начальника Головного управління ГСЧС України в Херсонській області Сергія Чорного, в разі виникнення надзвичайної ситуації на бромовому і содовому заводах в Красноперекопську та Армянську може відбутися відключення захисних систем локалізації цих речовин. Радіус забруднення в такому випадку буде становити близько 100 км, що захопить і територію Херсонської області, а також акваторію Чорного моря", - сказано в повідомленні.

У Міненерго також відзначили, що альтернативних потужностей (генераторів тощо) може не вистачити для підтримки обладнання в робочому стані.

Нагадаємо, відновлення енергопостачання в Криму поки не відбудеться.

Зараз ви читаєте новину «У Криму через енергоблокаду може бути екологічна катастрофа - Міненерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі