середа, 16 вересня 2020 17:31

У Кабміні пропонують знову розпочати перевірки бізнесу

У Кабміні пропонують знову розпочати перевірки бізнесу
Станом на 1 травня сума податкового боргу до зведеного бюджету становить 128,1 млрд грн. Фото: unsplash

Кабінет міністрів пропонує завершити дію мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок бізнесу, який був введений на період карантину.

Про це йдеться в пояснювальній записці до проєкту змін №4101 до Податкового кодексу.

Finance.ua пише, що перевірки хочуть розпочати, бо:

- через те що дію мораторію встановлено на великий проміжок часу. За це період значна частка суб'єктів господарювання, які мають ризики несплати податків, залишаються неперевіреними;

- до податкових органів надходять скарги громадян з питань порушень порядку проведення розрахунків, ліцензування та неоформлення трудових відносин у різних сферах діяльності. Однак контролюючі органи позбавлені можливості провести перевірку таких суб'єктів господарювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботодавцям планують змінити умови звільнення працівників

Як зазначається у пояснювальній записці, станом на 1 травня сума податкового боргу до зведеного бюджету становить 128,1 млрд грн. З них штрафні санкції – 24,7 млрд грн, пеня – 18 млрд грн.

"Така ситуація потребує заходів, спрямованих на стимулювання платників податків до самостійного погашення боргів. У разі повного погашення несплачених коштів пропонується списати пов'язані з ним штрафи та пеню", – пояснюють автори проєкту закону.

Мораторій планують завершити з 1 січня 2021 року.

Кабінет міністрів затвердив зміни до Податкового кодексу. Проєкт закону розробили, аби збільшити надходження до Держбюджету 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні пропонують знову розпочати перевірки бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі